Almende homepage
De Bluemers

De Bluemers is een fijne, mooie en kleine school

Onze kenmerken:

  • Veel aandacht voor jou;
  • Extra begeleiding als dat nodig is;
  • Extra kansen door klassen mavo- determinatie en havo-determinatie;
  • Talentontwikkeling;
  • Een rooster zonder tussenuren;
  • Goede samenwerking met ouders;
  • School met Herstelrecht;
  • Bijna iedereen slaagt;
Actueel
Khalid Boudou Op donderdag 28 mei brengt schrijver Khalid Boudou een bezoek aan de leerlingen van leerjaar 2 en 3. Boudou is de schrijver van o.a. Het Schnitzelparadijs, Pizzamaffia en Alles of Niets. De derdejaars hebben ter voorbereiding op dit bezoek Alles of Niets gelezen. In dit boek beschrijft Boudou het leven van een zeventienjarige die per toeval op een gokwebsite terecht is gekomen en daardoor in de gokwereld belandde.
De boeken Het Schnitzelparadijs, De President en Pizzamaffia zijn verfilmd. Daarnaast heeft Boudou een wekelijkse column op BNR Nieuwsradio. Een deel van deze columns is gebundeld in het boek Je bent voor of je bent tegen.
  
Laatste schooldag klas 4 De foto's van de laatste schooldag staan online. Klik hier voor de foto's.   
Vacature Rector In verband met het aanvaarden van een andere functie door de huidige rector ontstaat per 1 augustus 2015 op het Almende College in Ulft en Silvolde een vacature voor een rector...

  
MR stemt in met invoering digitale leermiddelen in brugklas Op 22 april 2015 heeft de MR ingestemd met de invoering van digitale leermiddelen met behulp van iPads in de brugklassen van komend schooljaar. In augustus 2015 werken de nieuwe brugklassers en hun docenten van het Almende College niet meer met boeken, maar met digitale leermiddelen.
(lees verder door op de titel te klikken)
  
Chris Peters neemt afscheid Per 1 mei gaat conciërge Chris Peters met FPU. Chris is sinds 2006 bij de Bluemers in dienst en heeft in de afgelopen negen jaar altijd een luisterend oor gehad voor ‘zijn’ leerlingen uit Silvolde en omstreken. Voor school was het erg prettig dat Chris, die vanuit zijn keuken uitkijkt  op de Bluemers, ’s avonds en in weekenden en vakanties altijd een oogje in het zeil hield. Nu kan hij met zijn vrouw Ans al zijn aandacht richten op zijn kleinkinderen.    
nieuwsarchief