Almende homepage
De Bluemers

De Bluemers is een fijne, mooie en kleine school

Onze kenmerken:

  • Veel aandacht voor jou;
  • Extra begeleiding als dat nodig is;
  • Extra kansen door klassen mavo- determinatie en havo-determinatie;
  • Talentontwikkeling;
  • Een rooster zonder tussenuren;
  • Goede samenwerking met ouders;
  • School met Herstelrecht;
  • Bijna iedereen slaagt;
Actueel
Magister Ouders die de gegevens om in te loggen in Magister kwijt zijn kunnen deze opvragen door een email te sturen naar:  csa@almendecollege.nl   
Social mediadag op de Bluemers

Van 18 tot 25 november stond heel Nederland op kop. Het was de “Week van de Mediawijsheid”. De Bluemers vond dat hier aandacht aan besteed moest worden en organiseerde een “Social Media dag” voor de eerste klassen op 24 november. Alle lessen van de eerste klassen werden die dag uit geroosterd. De reguliere lessen maakten zo plaats voor drie interessante en indrukwekkende workshops georganiseerd door eigen docenten en vakspecialisten. De mentoren van de eerste klassen begeleidden de groepen gedurende de dag. Er waren mentorlessen ingepland om tussen de workshops door te evalueren wat de leerlingen allemaal hadden gezien.
Lees meer over deze dag door op de titel te klikken.

  
Scholenmarkt Op dinsdag 29, woensdag 30 november en donderdag 1 december zal weer de jaarlijkse Scholenmarkt VMBO worden gehouden.
Het vindt plaats in het hoofdgebouw van het Graafschap College aan de Kennedylaan te Doetinchem.
De Scholenmarkt is een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met de vele vormen van onderwijs ná het behalen van het vmbo-diploma.
Deze scholenmarkt is bedoeld voor alle 3e en 4e klassers van onze school....

Bekijk ook dit filmpje!
  
Socialmedia dag Bluemers Hoe is het om gepest te worden of buitengesloten te zijn? Wat kan je als omstander doen aan pesten? Dit komt aan bod bij de voorstelling Like van Theatergroep PlayBack. Like brengt de dialoog tussen jongeren op gang en laat hen nadenken over zichzelf en de wereld om hen heen. De theatergroep speelt 24 november op school voor de brugklassers een voorstelling voor de Socialmedia dag. 
Lees meer: klik daarvoor op de titel van dit artikel!
  
Verkeersveiligheidsdag

‘Je kunt bést appen als je op de fiets zit’. 

 Na de verkeersveiligheid dag van 28 oktober denken de brugklasleerlingen daar toch wat anders over. Want dat je tijdens het WhatsAppen toch wel dingen mist in het verkeer werd duidelijk tijdens de virtuele fietstocht door de stad. Leerlingen kregen tijdens die fietstocht de opdracht om een code op een rekenmachine in te toetsen. Een aantal leerlingen misten daardoor een aantal ‘bijzondere’ verkeersdeelnemers: zo zagen ze bv niet dat er een gele robot de weg overstak of dat er een paarse olifant over de stoep liep. 

Ook de fietsen werden gecontroleerd; Andries en Jan Willem werden daarbij ondersteund door vrijwilligers en politie. De meeste fietsen waren prima in orde en bij een enkele fiets werd een kleine reparatie uitgevoerd, zodat de leerlingen weer veilig in het donker de weg op konden.

Verder was er een theatervoorstelling en debatteerden de leerlingen over stellingen als: ‘meisjes zijn veiliger in het verkeer dan jongens’. 

Een erg leuke en leerzame dag! 

  
nieuwsarchief