Almende homepage
De Bluemers

De Bluemers is een fijne, mooie en kleine school

Onze kenmerken:

  • Veel aandacht voor jou;
  • Extra begeleiding als dat nodig is;
  • Extra kansen door klassen mavo- determinatie en havo-determinatie;
  • Talentontwikkeling;
  • Een rooster zonder tussenuren;
  • Goede samenwerking met ouders;
  • School met Herstelrecht;
  • Bijna iedereen slaagt;
Actueel
Nationaal kampioenschap debatteren Vrijdag 6 maart is het zover! Dan doen we mee met het nationaal kampioenschap debatteren in Almere. Een groep van zeven fanatieke ‘debaters’ gaat onder begeleiding van docent Esther Nahuis aan de hand van vier stellingen de strijd aan met diverse andere scholen uit Nederland. Wij wensen deze groep veel plezier en veel succes!   
Badmintontoernooi Op dinsdagmiddag 10 februari  hebben leerlingen van het Almende College van leerjaar 1, 2 en 3 het jaarlijkse badmintontoernooi gespeeld. De leerlingen van de Bluemers waren erg succesvol!  Didi en Max van klas 1C zijn van de jongens kampioen geworden. Anouk  en Celine uit 1B zijn 2e geworden bij de meisjes. Van leerjaar 2 zijn Jelle en Brandon uit klas 2G 2e geworden.   
cultuurmiddag leerjaar 3 Op dinsdagmiddag 24 februari vindt de cultuurmiddag voor leerjaar 3 plaats. Deze cultuurmiddag staat in het teken van muziek en dan vooral beatboxing, rap en breakdance. De leerlingen krijgen een voorstelling te zien van Andy Ninvalle over het ontstaan van de ‘human beatbox’ in Amerika. In zijn voorstelling ‘Jongen en Yo’ wordt het publiek meegenomen naar New York, naar de getto’s en naar de bewoners.

  
Jongeren en alcohol Op woensdag 4 februari is er voor alle leerlingen uit het derde leerjaar voorlichting over alcoholgebruik. Wat doet alcohol met je en wat kunnen de gevolgen van alcoholgebruik zijn? Deze jaarlijkse voorlichting wordt verzorgd door Iriszorg uit Doetinchem. Ook is er een theatervoorstelling met de titel Slokop. 

  
Debatwedstrijden

Na veel oefenen gaan we twee debatwedstrijden aan. Donderdag 5 februari vertrekken we met elf leerlingen naar Arnhem om mee te doen aan het Jongeren Lagerhuis. Vrijdag 6 februari zoeken we het iets dichterbij en gaan we naar Aalten voor de VMBO debatwedstrijd. Alle leerlingen veel succes en vooral plezier gewenst!

  
nieuwsarchief