Almende homepage
De Bluemers

De Bluemers is een kleine school met een fijne sfeer.

  • Je krijgt veel persoonlijke aandacht;

  • De brugklasmentor komt bij je thuis;

  • Je hebt dezelfde mentor in leerjaar 2;

  • Er is extra begeleiding voor wie dat nodig heeft;

  • Je krijgt een lesrooster zonder tussenuren;

  • Wij zijn een school met Herstelrecht (leren verantwoordelijk te zijn voor jezelf en voor je omgeving);

  • Er is een actieve leerlingenraad en een ondernemende ouderraad;

  • We werken goed samen met ouders;

  • Bijna iedereen slaagt;

  • Het schoolgebouw ziet er mooi en netjes uit
Actueel
Mondriaanhuis in Winterswijk
Op excursie naar Winterswijk
De examenkandidaten kunstvakken zijn naar Villa Mondriaan en Galerie Help U Zelven in Winterswijk geweest. In het museum was er een rondleiding met uitleg over het leven van Piet Mondriaan. Interessant waren ook de werken van de hedendaagse kunstenaar  Benjamin Li die zichzelf verstopt n foto’s van artikelen die hij verkoopt, o.a. op Marktplaats.
  
Verkeersveiligheidproject

Veilig in het verkeer

TeamAlert komt op dinsdag 2 december op het Almende College voor de uitvoering van het project Kruispunt. Kruispunt is een debatproject van de verkeersveiligheidsorganisatie TeamAlert om de eerstejaars leerlingen te laten realiseren hoe kwetsbaar ze in het verkeer zijn. Aan de hand van filmpjes, stellingen en ervaringen van de leerlingen, gaan de brugklassers met elkaar in discussie over verschillende onderwerpen op het gebied van verkeersveiligheid.
Op www.teamalert.nl is meer informatie te vinden.

Ook de fietsen van de eerstejaars worden gecontroleerd op licht, remmen en dergelijke.

  
Finale Groot Bluemersdictee 2014

Maud Dee wint Groot Bluemersdictee

Afgelopen woensdagavond vond de finale van het Groot Bluemersdictee plaats. Speciale gast dit jaar was Sinterklaas, die, begeleid door drie kernpieten, in een gezellig drukke aula de finaletekst voorlas. Nadat de gemaakte dictees verzameld waren, trokken docenten van de Bluemers zich terug voor het nakijkwerk. Dit jaar hoefde er geen afvalronde te worden gespeeld.  De derde plaats was voor Jorn Peppelman (4A) met elf fouten.  Furkan Durmaz (4A) veroverde de tweede plaats met slechts zeven fouten. Maud Dee (3A) bleek met zes fouten de winnaar te zijn. Jorn kreeg door Sinterklaas een jaarabonnement op een tijdschrift, Furkan een 7 inch tablet en Maud een 8 inch tablet uitgereikt. Sinterklaas en zijn pieten namen afscheid met de mededeling dat volgend jaar de Bluemers Rekenkanjers weer op het programma staan!

  
Groot Bluemersdictee Win het Groot Bluemersdictee en krijg een tablet!

Alle leerlingen hebben inmiddels meegedaan aan het Groot Bluemersdictee, een initiatief waar de Bluemers twee jaar geleden mee is begonnen om de Nederlandse taal extra aandacht te geven. De halve finale is op maandag 10 november. De beste 30 leerlingen staan op woensdag 19 november om 19.30 uur ’s avonds in de finale. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd.

  
Groentebak
Afgelopen week heeft 2B in de binnentuin van de Bluemers een echte verrijdbare groentetuin gemaakt. Deze tuin zal als proeftuin worden gebruikt voor het vak Mens & Natuur. De leerlingen zoeken eerst de informatie en vervolgens gaan ze zelf hun groente en kruiden kweken en daarmee gerechten bereiden. 
  
nieuwsarchief