Almende homepage
De Bluemers

De Bluemers is een fijne, mooie en kleine school

Onze kenmerken:

  • Veel aandacht voor jou;
  • Extra begeleiding als dat nodig is;
  • Extra kansen door klassen mavo- determinatie en havo-determinatie;
  • Talentontwikkeling;
  • Een rooster zonder tussenuren;
  • Goede samenwerking met ouders;
  • School met Herstelrecht;
  • Bijna iedereen slaagt;
Actueel
Chris Peters neemt afscheid Per 1 mei gaat conciërge Chris Peters met FPU. Chris is sinds 2006 bij de Bluemers in dienst en heeft in de afgelopen negen jaar altijd een luisterend oor gehad voor ‘zijn’ leerlingen uit Silvolde en omstreken. Voor school was het erg prettig dat Chris, die vanuit zijn keuken uitkijkt  op de Bluemers, ’s avonds en in weekenden en vakanties altijd een oogje in het zeil hield. Nu kan hij met zijn vrouw Ans al zijn aandacht richten op zijn kleinkinderen.    
Bluemers maakt Silvolde en Terborg schoon! Vlak voor Pasen hebben leerlingen van de klassen 2A, 2B, 2C, 2D en 2E onder leiding van de docenten Ronald Tuenter en Mike Geurtsen een schoonmaakactie gehouden. Gewapend met een prikker en in de andere hand een vuilniszak, trokken zij door verschillende wijken van Silvolde en Terborg om zwerfvuil op te ruimen.
(Lees verder door op de titel te klikken)
  
Hemelladders op Kunstwandelroute Hummelo Ook dit jaar is er op de Kunstwandelroute op het landgoed Enghuizen in Hummelo weer een kunstwerk van leerlingen van de Bluemers te bewonderen. Het heeft de naam ‘hemelladders’ gekregen en is te vinden  bij de herdenkingssteen voor de op 19-jarige leeftijd overleden Julia van Heeckeren. Leerlingen boetseerden ieder een grote kraal waarin ze de naam graveerden van een overleden persoon waar ze goede herinneringen aan hebben, waarna de kralen met acrylverf werden beschilderd met bonte kleuren vanwege de blijde herinneringen aan die mensen. De gedachte was de kralen tot een nieuw gebedssnoer te verwerken en zo ontstond de hemelladder.

Alle kunstwerken van de route kunnen t/m 25 mei worden bekeken. Startpunt is Hotel-Café-Restaurant  De Gouden Karper, Dorpsstraat 9 in Hummelo.  

  
Technasium Top Awards
Op 4 maart 2015 hebben twee leerlingen van de Bluemerslocatie, nl. Jelte ten Brink en Stijn van Aalst,  samen met andere lln van de locatie Isala en onder leiding van docente mevr. Helmien van de Heuvel, meegedaan aan de landelijke finale Technasium Top Awards in Holten. De jury was onder de indruk van hun idee dat te maken had met het ontwikkelen van een energieleverend gebouw.
  
Cultuurmiddag CKV leerjaar 3
Op dinsdagmiddag 24 februari heeft de cultuurmiddag plaatsgevonden voor leerjaar 3 voor het vak CKV. De leerlingen hebben een voorstelling gezien van Andy Ninvalle en hebben een workshop rap, beatboxing of breakdance gevolgd. Het was een leuke, creatieve, interactieve en muzikale middag.

Een aantal reacties van leerlingen: ‘De voorstelling was geweldig, ik heb nog nooit zo hard gelachen.’  ‘De rapworkshop was een leuke afwisseling met de lessen.’  ‘Het was leuk dat je het beatboxen zelf mocht proberen.’ ‘Dit was de leukste voorstelling die ik gezien heb.’ 

  
nieuwsarchief