Almende homepage
De Bluemers

De Bluemers is een kleine school met een fijne sfeer.

  • Je krijgt veel persoonlijke aandacht;

  • De brugklasmentor komt bij je thuis;

  • Je hebt dezelfde mentor in leerjaar 2;

  • Er is extra begeleiding voor wie dat nodig heeft;

  • Je krijgt een lesrooster zonder tussenuren;

  • Wij zijn een school met Herstelrecht (leren verantwoordelijk te zijn voor jezelf en voor je omgeving);

  • Er is een actieve leerlingenraad en een ondernemende ouderraad;

  • We werken goed samen met ouders;

  • Bijna iedereen slaagt;

  • Het schoolgebouw ziet er mooi en netjes uit
Actueel
Finale Groot Bluemersdictee 2014

Maud Dee wint Groot Bluemersdictee

Afgelopen woensdagavond vond de finale van het Groot Bluemersdictee plaats. Speciale gast dit jaar was Sinterklaas, die, begeleid door drie kernpieten, in een gezellig drukke aula de finaletekst voorlas. Nadat de gemaakte dictees verzameld waren, trokken docenten van de Bluemers zich terug voor het nakijkwerk. Dit jaar hoefde er geen afvalronde te worden gespeeld.  De derde plaats was voor Jorn Peppelman (4A) met elf fouten.  Furkan Durmaz (4A) veroverde de tweede plaats met slechts zeven fouten. Maud Dee (3A) bleek met zes fouten de winnaar te zijn. Jorn kreeg door Sinterklaas een jaarabonnement op een tijdschrift, Furkan een 7 inch tablet en Maud een 8 inch tablet uitgereikt. Sinterklaas en zijn pieten namen afscheid met de mededeling dat volgend jaar de Bluemers Rekenkanjers weer op het programma staan!

  
Groot Bluemersdictee Win het Groot Bluemersdictee en krijg een tablet!

Alle leerlingen hebben inmiddels meegedaan aan het Groot Bluemersdictee, een initiatief waar de Bluemers twee jaar geleden mee is begonnen om de Nederlandse taal extra aandacht te geven. De halve finale is op maandag 10 november. De beste 30 leerlingen staan op woensdag 19 november om 19.30 uur ’s avonds in de finale. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd.

  
Groentebak
Afgelopen week heeft 2B in de binnentuin van de Bluemers een echte verrijdbare groentetuin gemaakt. Deze tuin zal als proeftuin worden gebruikt voor het vak Mens & Natuur. De leerlingen zoeken eerst de informatie en vervolgens gaan ze zelf hun groente en kruiden kweken en daarmee gerechten bereiden. 
  
Scholenmarkt Graafschap College Op 25, 26 en 27 november vindt de scholenmarkt op het Graafschap College plaats. Meer informatie over deze scholenmarkt vindt u in de poster.
  
Brainstormavonden Strategisch Beleidsplan geslaagd!
     
De uitnodiging van het Almende College aan leerlingen, medewerkers, Oudervereniging, Jong Achterhoek en Schooladviesraad en Toelatingscommissie om mee te denken over het Strategisch Beleidsplan 2015 - 2019 heeft geresulteerd in een interessante, constructieve, inspirerende bijeenkomst. Onder leiding van Geert Teunissen zijn er thema's als Visie, Leren, Leer-/Leefomgeving, Vitaliteit, Participatie, Doorstroom enTechnologie aan de orde geweest. De opbrengst van de avonden biedt de school informatie waar het naar toe moet en wat het Almende College moet borgen. Er volgt nog een avond op 29 oktober.
  
nieuwsarchief

 Open Dagen Almende College 2015
 
 
 
 
 Schoolgids 2013-2014